Дисциплинарната комисия към Националната комисия за допингов контрол излезе с официално предложение към Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) да спре финансирането на БФ Вдигане на тежести. Причината е допинг скандалът с 11-те състезатели от националния тим.

От комисията мотивираха искането си с това, че БФ Вдигане на тежести "не предприема мерки срещу употребата на допинг и това е довело до многократни нарушения от картотекирани от нея спортисти или спортно-технически лица". Дисциплинарната комисия поиска уличените състезатели да бъде лишени от права за по две години, а тези с повторно нарушение (б.р Георги Марков, Алан Цагаев и Гергана Кирилова)- окончателно.

Преди да обявят позицията, членовете на комисията изслушаха генералния секретар на БФ Вдигане на тежести Тенчо Тенев и се запознаха с документи, свързани с допинг скандала.

Междувременно бившият президент на БФ Вдигане на тежести Андон Николов призова настоящото ръководство веднага да подаде оставка, за да бъде спасена българската тежка атлетика от закриване.