Бившият номер 1 в световната ранглиста Рафаел Надал показа нагледно какво означава да не одобряваш поведението на свой колега. Испанецът се включи в благотворителна инициатива на фондацията на Джон Макенроу, но не пожела да играе на двойки заедно с изпадналия в немилост Ник Кирьос. Вместо това Надал си партнира с Лейтън Хюит, а самият Макенроу игра рамо до рамо с 20-годишния австралиец.

Припомняме, че преди две седмици Кирьос си навлече гнева на всички тенисисти, след като по време на свой мач срещу Стан Вавринка в Монреал се обърна към него с думите: "Кокинакис тресна гаджето ти".

На въпрос на журналист какво е отношението към него след скандала Кирьос заяви: "Всички продължаваме напред. Играя добре, това е част от пътешествието. Мисля, че всеки прави грешки на 20. Определено постъпката ми не бе най-доброто, което можех да направя, но ми послужи за урок", коментира австралиецът.

Преди дни пък Надал разкритикува поведението на своя колега. "Това бе напълно ненужно. Няма нищо общо с тениса и с мача. Възрастта не е извинение. Въпрос на уважение е. Постъпката му бе нередна", каза 29-годишният испанец по повод инцидента.