Беласица победи с 1:0 МТЗ-Рипо (Беларус) в приятелска среща, която се игра в Анталия. Това бе пети успех за петричани в подготовката през тази зима.

МТЗ-Рипо е един от силните отбори в Беларус, а техен наставник е бившият селекционер на националния тим Юрий Пунтус. Българинът Янко Вълканов до скоро игра в МТЗ-Рипо, след което премина в Каунас (Литва).

Единственото попадение в контролата между Беласица и беларусите реализира новото попълнение на "комитите" Александър Стояновски. Македонецът продължава да бележи, като това бе негов трети гол в контролите.

Стояновски се разписа в 73-ата минута за крайното 1:0, като любопитното е, че това бе трети пореден успех на Бела с този резултат. Преди това възпитаниците на Альоша Андонов записаха 1:0 над Йонсей (Южна Корея) и 1:0 над Ал Джазира (ОАЕ).

Вицепрезидентът на клуба Горан Петров заяви, че треньорът Альоша Андонов е дал шанс на всички футболисти да вземат участие, като изрази недоволство от ръководството на руските съдии.

Следващите две контроли до края на лагер-сбора на петричките футболисти са в понеделник с отбор от турското първенство и във вторник с румънския Дачия.