Шампионът на България - Лудогорец загуби изключително изненадващо от новака във футболния елит на страната Хасково с 0:1, още на старта на новия сезон от „А" група. Разградчани отстъпиха, въпреки че владееха инициативата през по-голямата част на мача.

Голът на победата за домакините бе отбелязан от Дончо Атанасов в 42-ата минута на двубоя. Футболистът на домакините бе изведен очи в очи с Владо Стоянов и не сгреши, хвърляйки в екстаз феновете по трибуните.

Още във втората минута на срещата хасковлии загатнаха, че съвсем няма да бъдат спаринг партньор на именития си съперник, като организираха скоростна контраатака, но Ангелов пропусна да се разпише.

Последва масиран натиск на разградчани, който обаче се изчерпваше единствено в далечни изстрели на Марселиньо, придружавани от пробиви на Ангуло.

В 29-ата минута Кишада бе съборен, като първоначално изглеждаше, че това се е случило в рамките на наказателното поле, но реферът все пак посочи, че мястото за изпълнение е на границата на пеналта. Последвалото изпълнение обаче не затрудни вратаря Банков.

Бранителите на домакините изглеждаха все така стабилни и разумно подредени и не позволяваха на съперника да наложи превъзходството си и да го изрази и цифрово.

Напротив - 3 минути преди почивката Дончо Атанасов бе изведен очи в очи със Стоянов, като за разлика от колегите си в нападението на съперника не сгреши, давайки предимство на тима си, за радост на феновете и ръководството на Хасково.

През вторите 45 минути наставникът на гостите Стоев направи всичко възможно, за да обърне развоя на срещата, вкарвайки в игра Безяк, Анисе и Вандерсон. Всичко това обаче не доведе до търсения ефект, а напротив - втурвайки се в предни позиции, съставът оставяше доста празни пространства в защитата си. Нямаше обаче кой да се възползва от тях, но това остана без значение, тъй като резултатът не бе променен.

Така новият сезон започва за шампионите така, както и предишният - с поражение от наглед скромен и лесен за преодоляване тим. Дали ще завърши така - предстои да разберем.

СТАТИСТИКА И КОМЕНТАР ОТ МАЧА ТУК!