Шествия, факли, скандирания, безсънни нощи, еуфория - това бе Бургас преди и след мач на Нефтохимик в средата на 90-те години, съобщава официалният сайт на клуба.

След серията успехи срещу Левски, ЦСКА, Литекс и кой ли още не. След победите на отбора строгият и безкомпромисен Христо Порточанов позволяваше на футболистите да се повеселят в нощен клуб. След което започваше подготовката за следващия мач.

Четирима от тези, които усетиха всичко това и сега са в отбора - Изпълнитеният директор Благо Митрев, Административният Станчо Цонев, старши треньорът Антон Спасов и помощникът му Станимир Димитров. В клуба са и други герои от онова време - Димитър Стойчев, който е шеф на школата, Митко Трендафилов, Ганчо Евтимов, Веселин Шулев, Милен Христов...

Днес се сбъдна и мечтата на собствениците на тима Ники Филипов и Валентин Каравълчев, които изстрадаха този момент. Също днес се сбъдна мечтата на многобройните фенове, които искаха да видят отбора отново в А. Мечтата и на кмета Димитър Николов "Най-добрият град за живеене в България" да има два отбора при най-силните. Е, и това се случи. Отново.

Това са хубавите неща, които се случиха на 8-ми май. Два дни след Възкресение, възкръсна мечтата на десетки хиляди бургазлии да видят отново легендарния клуб отново на най-високото ниво във футбола ни!

Но наред с тях това не успяха да съпреживеят бившият президент на клуба Георги Танев, който вложи страшно много от себе си, за да го има Нефтохимик, както и незабравимият капитан от най-великите години на отбора Велиян Парушев. Това завръщане е за тях! Хората, които оставиха своята незаличима следа в историята на клуба.

Сега е време за празник. Но само до утре, когато започва подготовката за следващия мач.

Но точно сега е време и за сериозни решения. Отборът е в А група, но е необходим финансов ресурс за неговото съществуване. Затова футболисти, ръководители и фенове трябва да бъдат поздравени за стоицизма, с който отстояваха верността си към името и явлението Нефтохимик.

Така както наричат отбора в цяла България!