Франция се реабилитира за загубата си преди няколко дни от Бразилия с 1:3, като този път победи у дома Дания с "чистото" 2:0.

Домакините на Европейското през 2016 година продължиха с контролите, като този път съперник бе свободният от ангажименти в калификациите тим на Дания. Двубоят се игра на стадиона в Сент Етиен, известен с винаги горещата си атмосфера по трибуните.

В 14-ата минута Лаказет намери Пайе, който пък изведе Гризман в добра позиция. Вратарят на Дания Шмайхел отрази удара му, но не успя при добавката на Лаказет, който откри - 1:0.

В 38-ата минута Кондогбия напредна и изведе и изведе Жиру отляво, който преодоля Шмайхел за 2:0.

„Петлите" продължиха да натискат и в 40-ата минута дойде ред на Лаказет да притеснява Шмайхел, който този път се справи.

Франция се оттегли на почивка с два гола аванс - нещо, което тимът не беше правил от Световното миналата година, при победата си с 5:2 срещу Швейцария.

През второто полувреме датчаните опитаха да приложат доста по-висока преса и играта им се получи значително по-добре, отколкото през първата част. В резултат на това северняците получиха превес във владението на топката - 51:49, а вратарят Руфие се намеси решително на два пъти между 64-ата и 65-ата минута.

В 84-ата минута Кошиелни имаше възможност на два пъти да покачи резултата, но не успя и мачът завърши при 2:0 за Франция.