Аякс приема Реал в последен мач от група D на Шампионската лига утре. Двубоят е без никакво значение за мадридчани, но от изключителна важност за амстердамци. Дори при реми, холандските шампиони ще си подсигурят второто място в групата. Треньорът на амстердамци Франк де Бур обаче е затрупан от кадрови проблеми, свързани с контузени футболисти.

На практика, Аякс няма чист нападател, тъй като и тримата тарани Колбайн Сигторсон, Сим де Йонг и Дмитри Буликин са с травми. Руснакът все пак има шанс да попадне в групата. Вероятно отново титуляр, в ролята на „фалшива 9-ка" ще играе 175-сантиметровия халф Николас Лодейро.

Лявото крило Дерк Бурихтер е под въпрос, същото важи и за лявото Миралем Сюлеймани. Исмаил Аисати също има проблеми.Единствената положителна новина за Де Бур е възстановяването на десния бек Грегори ван дер Вийл.

Реал също ще играе с доста странен състав, но поради други причини. В неделя предстои „Ел Класико" и поради тази причина Жозе Моуриньо изобщо не взе в холандската столица Икер Касияс, Серхио Рамос и Кристиано Роналдо.

Като титуляри се очертават Нури Шахин, Хамит Алтинтоп и Хосе Кайехон. Кака също ще получи титулярно място, вместо Месут Йозил.