Кандидат-шампионът на Англия - Челси започна домакинските си срещи през новия сезон във Висшата лига с очакван успех над новака Лестър. "Сините" от Лондон триумфираха в двубоя от 2-рия кръг, налагайки се с безпогрешното 2:0.

Попаденията за победителите реализираха Диего Коща и Еден Азар, разписали се през вторите 45 минути от срещата.

Мениджърът на Челси - Жозе Моуриньо удържа на думата си и започна с Тибо Куртоа на вратата на лондончани. Стражът бе предпочетен пред опитния Петър Чех, което за пореден път постави под въпрос бъдещето на чешкия ветеран в лондонския гранд.

Сред титулярите за "сините" можеха да бъдат забелязани още Аспиликуета, Матич и Андре Шюрле. Диего Коща водеше състава си в атака, като бе и единственият състезател в нападение.

Първото полувреме не предложи кой знае какви опасности пред двете врати, като топката се владееше основно от домакините, но контрадействията на скромните гости всъщност съвсем не бяха скромни и можеха да доведат до малко очаквано откриване на резултата.

Най-деен на терена бе Еден Азар, който непрекъснато държеше бранителите на съперника в напрежение, но точните му пасове към Фабрегас и Коща не бяха оползотворявани от съотборниците му.

Така преди почивката резултатът се запази 0:0, което видимо не се понрави на мениджъра на лондончани.

Вторите 45 минути стартираха изключително активно и бурно, като в самото начало на полувремето Оскар тресна страничната греда на вратата, пазена от Шмайхел, а след това и Иванович стреля с глава, но Каспър улови удара му.

Последваха силни мигове и за Лестър, като най-сериозно за тима бе положението, регистрирано след почти час игра, когато Нъджънт бе изведен очи в очи с Куртоа, но вратарят на Челси показа защо е бил избран пред Петър Чех и вещо отрази опасността.

Минути по-късно и Шмайхел демонстрира класата си, предотвратявайки техничен гол на Фабрегас, който опита да го прехвърли.

В 63-ата минута неизбежното се случи и домакините излязоха напред в резултата. Диего Коща оправда очакванията на феновете и за пореден път се превърна в повод за тяхната радост, разписвайки се за 1:0.

В 77-ата минута пък един от най-добрите състезатели на терена - Еден Азар покачи на 2:0 след самостоятелен пробив, ознаменувайки чудесното си представяне днес.

Това бе и всичко по-интересно в мача, след който Челси отново е на върха в подреждането, с пълен актив от 6 точки.

Малко преди първото домакинство на тима за сезона пък феновете на клуба демонстрираха характера си и чувството си за хумор, давайки прогноза за крайния изход на двубоя, която остана само на гол от реалността.


ЧЕЛСИ - ЛЕСТЪР 2:0

1:0 Коща 63'
2:0 Азар 77'

ЧЕЛСИ: Куртоа, Иванович, Кейхил, Тери, Аспиликуета, Матич, Фабрегас, Шюрле, Оскар, Азар, Коща

ЛЕСТЪР: Шмайхел, Де Лает, Морган, Муур, Кончески, Махрес, Кинг, Хамънд, Шлуп, Улоа, Нъджент

Съдия: Лий Мейсън

Стадион: "Стамфорд Бридж"