За втори път през този сезон Даниел Рикардо успява да наруши доминацията на Мерцедес и да спечели своята втора победа в Гран при.

„Чувството след втория успех е толкова удовлетворяващо, колкото и след първия", заяви Рикардо на подиума. „Първата кола за сигурност определено ни направи услуга, при втората обаче нещата не стояха точно така. В крайна сметка обаче хубавото е, че всичко завърши добре, а изпреварванията определено ми доставиха удоволствие.

Беше ни пределно ясно, че трябва бързо да изпреварим колите пред нас и с помощта на DRS всичко се получи. Знаехме, че това ще е единственият ни шанс. Използвах го и рискът определено си струваше.

„Днес вечерта със сигурност ще празнуваме, а после ще се наслаждавам на почивката. След нея се надявам да продължим така, както в първата половина от сезона. Искам да използвам момента да благодаря на целия отбор. Това бяха невероятни шест месеца, в които те ме улесниха изключително много в правенето на крачки нагоре. Двете победи пък бяха феноменални".

„Това, което той направи бе невероятно", заяви и тим шефът Кристиян Хорнер пред Sky Sports F1. „При първия стоп той да постави основата на тозиуспех, а това бе много важно. После имахме малшанс с втората кола за сигурност, но Даниел не се предаде. Невероятен успех.

Казват, че тук е трудно да се изпреварва, н днес станахме свидетели на чудесни маневри. Чудесно състезание, в което всички състезатели дадоха максимума от себе си".