Години наред спортисти, треньори и запалянковци спорят доколко строг трябва да бъде спортният режим преди отговорни състезания и до каква степен са позволени телесните удоволствия. Олимпийците обаче очевидно са решили за себе си този въпрос.

Както признават самите състезатели, те по принуда се отказват от алкохола и вредната храна, но за сметка на това активно се занимават със секс. А в олимпийското село има всички условия за това.

"Всички спортисти, които заявяват, че това не ги интересува и не се занимават с подобни неща, лъжат най-безочливо", казва пред CNN олимпийски шампион, пожелал анонимност. "За сексуалните забавления знаят всички и те не са тайна."

По думите на състезателя, за партньори в сексуалните утехи най-често се подбират доброволците от обслужващия персонал. "Те например питат: Какви са условията, при които сте настанени? И ние ги каним да видят... Естествено, последното, което ги интересува е, как изглежда стаята, в която спим", твърди събеседникът на CNN.

"Това е просто развлечение. Момичетата харесват спортистите и винаги са готови да им се притекат на помощ, да удовлетворят всичките им потребности."

"Ние със съквартиранта ми в стаята дори си уговорихме какъв таен знак да оставяме пред вратата, че теренът вече е зает", продължава шампионът. "Дори веднъж пред стаята на пост застана треньорът ми, да не би случайно да влезе някой външен човек или шеф на делегацията, който да вдигне скандал, че не спазвам режима."

Има и такива, които не държат на анонимността. "Мисля, че 70-75 процента от спортистите празнуват по този начин победите си", заявява великият плувец Райън Лохте.

Според него дори въздържанието преди състезания носи повече вреди. "Какво по-хубаво от един добър секс, след който спиш като новороден и изобщо не се затормозяваш за предстоящия старт", казва Лохте.

Естествено, в някои случаи сексуалните закачки преминават в нещо по-сериозно. Пример за това са британските звезди на колоезденето Лора Трот и Джейсън Кени, които след края на участието си потвърдиха, че са и златна двойка извън колодрума. Това се видя на турнира по плажен волейбол, където Лора първо размени няколко думи с принц Хари с шише бира в ръка, след което се отдаде на страстни целувки с любимия си точно зад гърба на Дейвид Бекъм.