Нападателят на Берое Венцислав Христов бе определен за играч на 8-ия кръг на "А" група. След него се нареждат Дани Абало (Лудогорец) и Кристиян Малинов (Литекс).

Ето какво каза националът на България:

"Благодаря на колегите си за шанса, които ми предоставиха да отбележа головете и на всички, които гласуваха за мен. Задачата ни е да сме минимум в шестицата. Видя се, че миналата година Берое нямаха алтернатива във втората седмица. За цяла футболна България беше лошо, че не бяхме в първата седмица.

Нямаме най-неудобен съперник, но най-много проблеми имаме срещу ЦСКА, защото не можем да ги бием. Падна ни се възможно най-тежкия жребий за Купата, но всичко може да се случи. Според мен ще ги отстраним. Сгъстената програма може и да ни даде предимство, но може и да не ни даде. Те имат много голям състав, но ако играят с резервите, те ще искат да се докажат. Не съжалявам, че не отидох в Лудогорец.

За интерес от Италия трябва да говорите с агента ми. Стартирали са преговори за нов договор с Берое, но засега няма подробности. Не мога да кажа дали бих напуснал клуба при добра оферта през зимата. Може би зависи от мястото, където сме в класирането.

Напрежение няма, с изключение на мача с ЦСКА, в останалите мачове, в които отстъпихме може би не ни достигна късмет.

За интерес от ЦСКА нямам представа. Трябва да питате тяхното ръководство. Миналата зима имаше интерес от тях и аз исках да се случи този трансфер, заради моето лично израстване като футболист. Не искам отново да има сага с мой евентуален трансфер.

Видях какво е да си чужденец навън. Трябва да се докажеш, за да спечелиш уважението им. Футболът в Украйна също е различен и извадих своите плюсове от престоя там. Велизар Димитров много ми помогна за адаптацията там. Научих и неща от Жуниор Мораеш, който беше избран за играч на сезона в страната. В началото беше нормално, но после започнаха проблемите, ходеха военни по улиците на Донецк.

Очаквам да победим Хърватия. Но, ако играем добре още по-хубаво.

"Целите ми до края на сезона са да спечелим медали с Берое и да вземем максимален брой точки с националния отбор. Предпочитам да  съм полезен за отбора, а не да съм голмайстор на отбора.

Очаквам тежък мач с Локо София. Трудно се играе срещу тях, но не са отбор, от който да се притесняваме. Всеки футболист иска да играе в Европа. "