Футболната легенда Роналдо поиска реванш от Рафаел Надал на "зелен корт" - масата за покер. Двамата се изправиха един срещу друг на благотворителен турнир в Прага през декември 2013-а и Матадора спечели надпреварата.

"Още се уча, но в същото време искам и да съм конкурентен, животът ми е тенис, но покерът ме забавлява", обяви тогава Рафа. Сега той прие предизвикателството и се зарече да започне веднага тренировки за реванша срещу Роналдо на 6 ноември в Лондон.

Явно испанецът ще трябва да съчетава времето край масата с изтощителните занимания на корта, тъй като е в последната фаза на възстановяването от контузия в китката, която го спря от шанса да защитава титлите си на Мастърсите в Торонто и Синсинати и US Open. Но засега Надал показа, че работи върху подобряване на покер техниката си и по-специално - блъфирането. Рафа качи на профила си във Фейсбук видео, в което показва как убеждава туристи, платили си за обиколка с хеликоптер, че той ще е техният пилот.

Първоначално хората не могат да повярват на късмета си, но после Матадора започва да разклаща доверието им в благосклонността на съдбата с реплики като "Ами да, пилотирам от три часа, но всичко ще е наред...", "Остават ми още няколко урока, докато се явя на изпита...",  "О, това не иска да запали, почакайте да погледна в наръчника...". За финал хеликоптерът дори започва да дими преди Рафа да разкрие пред феновете, че това е само тренировка за уменията му да блъфира, които очевидно е развил доста добре.