Кристиано Роналдо не влезе в отбора на годината на УЕФА, избран с гласовете на повече от 60 хиляди запалянковци, пише в. "Труд". Тризъбецът МСН на Барселона не остави място за друг в атаката. Логично каталунците дават най-много играчи в 11-торката - петима.

Изборът на феновете: Мануел Нойер - Серхио Рамос, Жерар Пике, Диего Годин, Дейвид Алаба - Пол Погба, Хамес Родригес, Андрес Иниеста - Лионел Меси, Луис Суарес, Неймар.

Успоредно обаче Роналдо изработи всички голове на „Реал“ при 4:3 с Шахтьор в Лвов в Шампионската лига. Криситано вкара два пъти и даде две асистеници.

Носителят на „Златната топка“ е №1 в историята на мегатурнира с 84 гола, а Меси е втори със 79. Реал си върна върха като най-резултатен клуб в историята на евротурнирите - вече 1030. Барса е с едно попадение по-малко.

Реал доминира в списъка от 55 футболисти, номинирани от ФИФА за нейния идеален отбор на 2015 г. Включени са 12 от „кралете“, следват Барса с 11, Байерн - с 10, и други. Естествено Кристиано влиза сред играчите, за които ще се гласува. От 55-те само Карлос Тевес (Бока Хуниорс) и Андреа Пирло (Ню Йорк Сити) играят извън Европа.