Много полиция и жандармерия са разположени в центъра на София и около нациoналния стадион „Васил Левски” във връзка с футболната срещу между ЦСКА и Левски, която започва в 16 часа. Снощи около 21.30 часа патрули на СДВР са предотвратили разрастване на напрежението в района на джамията Баня башъ. 8 души – фенове на „Левски“ и ЦСКА са опитали да провокират конфликт с 4 мъже от африкански произход.

Благодарение на бързата намеса на полицията няма пострадали. Оперативен резерв от полицейски сили е разположен в района на подходите към домове за настаняване на бежанци. Вече 66 души са били арестувани и отведени в различни столични полицейски управления преди началото на дербито.

Сред тях има привърженици и на двата тима. Те са били без документи за самоличност, в явно нетрезво състояние, маскирани или са носили забранени при посещение на спортни мероприятия предмети. От МВР съобщават, че служители на полицията изпълняват съгласуваните мерки за гарантиране на сигурността на гражданите и опазване на обществения ред.

Извършват се проверки в районите на спирките на градския транспорт, метрото и на контролно-пропускателните пунктове към стадиона, където полицаите следят за фенове със забрана за посещаване на масови спортни прояви. Пропускането на зрителите през входовете на Националния стадион „Васил Левски” и през изградените контролно-пропускателни пунктове започна два часа преди началото на срещата.

Няма да бъдат допускани граждани в нетрезво състояние, както и такива, които носят забранени предмети - огнестрелни и хладни оръжия, пиротехника и др. Вчера, на среща при главния прокурор стана ясно, че няма да се допускат до стадиона и маскирани фенове. От полицията призовават гражданите на София и почитателите на футбола да се разграничават от провокации и да избягват конфронтации.