Една от най-добрите ни плувкини Екатерина Аврамова очаква турски паспорт и е приела да се състезава за южната ни съседка. Най-вероятно тя ще вземе документа на 1 септември.

Българката от години живее и учи в Лондон, където е част от тима на "Ийлинг". Тренира я Дейв Хичкок. Почти сигурно е, че тя ще продължи да се състезава за клуба. Според запознати южните ни съседи са й предложили страхотни условия, които могат да се сравнят с тези на американския национален тим. Липсата на конкуренция и средства у нас, както и фактът, че от години тъпче на едно място, са сред причините 22-годишната спортистка да направи решителната крачка. Амбициите на турците са големи. Местната федерация разполага с няколко консултанти, които наблюдават и селектират най-перспективните състезатели в света. Целта е Турция да спечели първи медал в плувните спортове на Олимпиадата в Рио. "До момента нямаме нищо официално. Единственото, което ни каза, е, че тази година няма да плува. Всеки има право на личен избор", обяви шефката на нашата федерация Таня Богомилова пред "Дневник".

Родното плуване губи втори елитен състезател. След олимпийските игри в Пекин Михаил Александров прие да се състезава за САЩ. Така страната ни ще бъде представено от четирима плувци на европейското първенство в Берлин (13-24 август) - Нина Рангелова, Мартин Желев, Никола Димитров и Венцислав Айдарски в откритите води.