ЦСКА надделя с минималното 1:0 Пирин (Бл) пред 6000 зрители на ст. "Христо Ботев" и спечели ценни три точки. Победата изкачи "армейците" на върха в класирането с 13 точки. Благоевградчани, които дълго бяха лидери в "А" група останаха с 12 точки и вече са на втората позиция.

Единственото попадение в двубоя реализира Хосе Гарсес. Нападателят имаше проблеми през седмицата с ръководството на клуба заради информациите, че е посетил нощно заведение, докато съотборниците му бяха в Гърция за контролата с Ксанти. Панамецът обаче се оказа печелившият жокер и при първата по-сериозна възможност, открила се пред него, реализира победния гол.

ЦСКА диктуваше темпото през голяма част от мача, но първото чисто положение бе за домакините. В 35-ата минута контраатака на "орлетата" завърши с пас към аржентинеца Херман Пиетробон, който обаче от един метър стреля в тялото на вратаря Ивайло Петров и пропусна стопроцентова възможност за гол.

"Червените" рядко стигаха в опасна близост до вратата на Пирин. Най-доброто положение за ЦСКА преди почивката изпусна Маркиньос, който стреля високо над вратата след заучено изпълнение на пряк свободен удар от Флорентин Петре от дясно.

През второто полувреме старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов опита да раздвижи атаката на своя отбор, като пусна в игра Хосе Гарсес, Кевин Амунике и Велизар Димитров и това даде резултат.

В 61-ата минута бразилецът Неи не успя да реализира от чиста позиция. Удоджи (вдясно) центрира от дясно, но ударът на Неи с глава бе избит от вратаря на домакините Николай Чавдаров.

ЦСКА все пак стигна до скъпоценен гол в 75-ата минута, когато взаимодействие между "перлите" в селекцията на тима Неи и Хосе Гарсес завърши с точен удар на последния. Неи проби в наказателното поле от ляво, върна към Гарсес, който с шут от въздуха не остави шансове на Николай Чавдаров.

След попадението Гарсес притича до тъчлинията и жестикуливайки с ръце показа, че посвещава попадението на сина си, с който го дари съпругата му преди дни.

В последната минута футбоистите на Пирин можеше да изравнят, но Валентин Илиев изби топката след разбъркване в наказателното поле на ЦСКА.

ПИРИН (Бл) - ЦСКА 0:1
0:1 Гарсес (75)

ПИРИН (Бл): Чавдаров, Коемджиев, Д. Наков (79-Дафков), Дяков, Бодуров, Паланков, Ризов, Стоев, Витанов (69-Ст. Костадинов), Пиетробон (65-Б. Хазуров), Метушев

ЦСКА: Петров, Вуядинович (68-В. Димитров), Тунчев, В. Илиев, Й. Тодоров, Янчев, Удоджи, Маркиньос (56-Гарсес), Г. Илиев, Петре (61-Амунике), Неи

Преди срещата: