Димитър Христолов винаги се е оправдавал, че няма купувачи за клуба, но твърденията му не са съвсем искрени.

През май 2001 година шефът на "ВАИ Холдинг" Георги Илиев със съдействието на Христо Данов стартира преговори за закупуване на контролния пакет акции. Първоначално "жълто-черният" бос обявява цена от 500 хиляди лева, но само 24 часа по-късно, когато сяда на масата за подписване на сделката, се отмята, искайки четири пъти по-висока сума. Кюстендилският бизнесмен е разярен и само намесата на брокера Данов спасява Христолов от наказателна акция.

Сегашният съпрезидент на Спартак (Пд) Крум Мандуров и легендата на Ботев Славчо Хорозов склоняват Димитър Христолов през 2002 за преговори с Гриша Ганчев. Уговорена е среща в софийски ресторант часове преди мача на Левски с Динамо (Киев). Димитър Христолов обаче не се явява пред Ганчев, като дори си изключва мобилния апарат.

Миналата година оферта отправиха и от застрахователната компания "ЛевИнс", но до преговори не се стигна. Последният бизнесмен, изразил готовност да поеме издръжката на Ботев, е малтиецът Джо Гаучи. През лятото фракция "Лудата банда" от квартал "Кичук Париж", която проведе няколко сбирки на феновете с идеята да се търси вариант за отстраняване на Христолов, се срещна с кандидата от острова на рицарите. Преговори с Христолов обаче отново нямаше.