Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу Александър Зверев (Германия) в първия кръг на турнира на твърди кортове в швейцарския град Базел с награден фонд 1,9 млн. евро.

При успех на старта хасковлията, който е поставен под №5 в основната схема, ще срещне във втория кръг победителя от мача между Ярко Ниеминен (Финландия) и Вашек Поспишил (Канада).

Димитров има гарантирани 10 180 евро, а при класиране във втория кръг ще вземе 45 точки за световната ранглиста и 18 515 евро. 17-годишният Зверев е №136 в световната ранглиста и участва в турнира с "уайлд кард". Той е заработил малко повече от 172 хил. долара от наградни фондове като професионалист от 2014 г. Двамата не са се срещали досега.

Водач в схемата на турнира е Роджър Федерер (Швейцария), който излиза срещу Жил Мюлер (Люксембург) в първия кръг. Димитров и Федерер са в една част на схемата и може да се срещнат на четвъртфиналите за втора поредна година. През 2013 г. швейцарецът спечели с 6:3, 7:6 (2). Втори поставен е Рафаел Надал (Испания), който в първия кръг излиза срещу квалификант.