Челси - Манчестър Юнайтед е голямото дерби от ¼-финалите на Шампионската лига. Това отреди тегленият днес жребий. Първият мач ще бъде на стадион „Стамфорд Бридж" в Лондон, а момчетата на Карло Анчелоти ще могат да вземат реванш за загубата на финала в Лигата през 2008-та година в Москва.

Любопитното е, че откакто пое Челси Карло Анчелоти има 100% актив от двубоите с Юнайтед - 3 победи от 3 мача (за първенство).

Жребият размина испанските грандове Реал (Мадрид) и Барселона. Кралския клуб ще спори за място на полуфинал с Тотнъм, а каталунците ще излязат срещу сензацията в турнира Шахтьор (Донецк).

Ако се справят със съперниците си, Реал и Барса ще премерят сили в полуфиналите в Лигата. Това на практика ще означава, че ще станем свидетели на "Ел Класико" 4 пъти в рамките на 20 дни!

Шампионът от миналата година Интер отново ще пътува до Германия. След като отстраниха колоса Байерн (Мюнхен),  италианците ще трябва да се справят и с последния оцелял немски тим - Шалке.

1/4-финали:

Реал (Мадрид) - Тотнъм

Челси - Манчестър Юнайтед

Барселона - Шахтьор

Интер - Шалке 04

1/2-финали:

Интер/Шалке 04 - Челси/Манчестър Юнайтед

Реал (Мадрид)/Тотнъм - Барселона/Шахтьор

Първите двубои от 1/4-финалите ще се изиграят на 5 и 6 април, а реваншите са на 12 и 13 април. Първите полуфинални мачове пък са на 26 и 27 април, а реваншите са на 3 и 4 май.
Мачът за трофея е на 28 май на стадион "Уембли" в Лондон.