Старши треньорът на Барселона Франк Рийкард похвали своите играчи за духа и себераздаването на реванша срещу Ливърпул. Барса спечели с 1:0, но отпадна от турнира след загубата с 1:2 в първия мач на "Ноу камп".
   
"Да не забравяме, че днес спечелихме, макар и с малко късмет, но това не бе достатъчно. Не държахме съдбата си в свои ръце заради тази загуба преди две седмици. Факт е, че се поставихме в много трудна позиция след това поражение на нашия стадион", коментира Рийкард.
   
"Владеехме топката, но домакините се защитаваха много добре и за нас беше трудно да създадем опасности пред тяхното наказателно поле. Това не е краят на сезона за нас, но съм много разочарован от отпадането ни, а утре сутринта ще се чувствам още по-зле", каза още Рийкард.
   
Мениджърът на Ливърпул Рафа Бенитес изрази задоволство от играта на своя отбор: „Заслужавахме да вкараме гол, създадохме доста положения. Не обичам да говоря за битки между треньорите, предпочитам да говоря за моя отбор.
   
Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард се закани на другите отбори, които ще са потенциални съперници на тима на четвъртфиналите.
   
"Победихме най-добрия отбор в света в два мача и другите ще трябва да се съобразяват с нас. Показахме страхотен дух, характер и себеотдаване. Трябваше да водим в резултата до почивката, но нямахме късмет", заяви след мача Джерард.