Челси е все по-категоричен лидер в класирането на английската Висша лига, като един от основните преследвачи на лондончани в класирането - шампионът Манчестър Сити, допусна сериозна грешка при наглед не особено трудното си гостуване на Уест Хем.

"Гражданите" подходиха високомерно към визитата си на "Ъптън Парк", като на два пъти бяха повеждани от домакина си и в крайна сметка отстъпиха с 1:2.

"Чуковете" започнаха с масиран натиск в половината на съперника, като до 15-ата минута вече можеха да водят с 2:0.

Все пак в 21-ата минута един от най-дейните на терена - Валенсия изведе по чудесен начин Морган Амалфитано на метри от Джо Харт, като състезателят на "чуковете" не сгреши, давайки предимство на състава си.

До почивката Уест Хем можеше да удвои преднината си, но пропуски на Колинс и Валенсия лишиха тима от подобно стечение на обстоятелствата.

В самото начало на втората част Джеко имаше възможност да върне отбора си в мача, но ударът му с глава бе неточен.

В 75-ата минута Сако надскочи всички бранители на съперника и реализира 7-мия си гол в последните 7 мача за тима си, правейки резултата 2:0.

Само 2 минути по-късно обаче Давид Силва демонстрира характер, преодоля двама защитници пред себе си и стреля по чудесен начин, като не остави каквито и да било шансове на стража на домакините, намалявайки на 1:2.

Нова промяна в резултата не бе регистрирана и Сити записа второ поражение в шампионата до момента, оставайки на 5 точки зад лидера в таблицата Челси, преди срещата на "сините" от текущия кръг. Със спечелените 3 пункта пък Уест Хем диша във врата на "гражданите", като е само на точка от тях.