ЦСКА се върна на второто място в класирането, след като в най-добрия си мач за пролетта се разправи на стадион "Българска армия" с непобедимия от началото на полусезона тим на Локомотив (София) с 4:1.

"Армейците" се изравниха с Локомотив (София) (б.р двата тима имат по 60 точки) на второто място във временното класиране, като двата тима изостават на четири точки от лидера Левски.

Головете за ЦСКА отбелязаха Еуген Трика в 15-та, най-добрият на терена Йордан Тодоров в 20-та, Роберт Петров с глава в 44-та и изигралия поредния си отличен мач Удоджи в 81-та минута. За Локомотив се разписа голмайсторът на първенството Цветан Генков.

Футболистите на Стойчо Младенов имаха тотално превъзходство, като пропуснаха да вкара поне два пъти повече голове.

Словашкият рефер Лубош Микел нямаше абсолютно никакви проблеми с ръксоводенето на срещата.

"Заслужена победа на ЦСКА. Играхме безобразно и логично загубихме. В защита бяхме като гимназиален тим. Играхме много слабо, но има и такива мачове. Не може само да се побеждава. Може би и напрежението върху играчите повлия. Очакваше се, че едва ли не трябва да станем шампиони. Видя се, че явно не можем да претендираме за нещо повече от медали", заяви след двубоя наставникът на Локомотив Стефан Грозданов.

"Започнахме двубоя с нужната агресия. Имахме достатъчно добри положения за гол през първото полувреме, в което решихме мача. Пресирахме съперника и владеехме топката. Възстановихме се от умората натрупана от срещите сряда - събота. Дано Левски загубят още точки. Футболистите имат медийно ембарго. Целта е те да се концентрират върху играта си. През втората част приехме играта в нашата половина и заложихме на контраатаки. Стана добър мач за нас", заяви треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов.