ЦСКА може да е с нова екипировка още за първата контрола от предсезонната си подготовка срещу Спартак Плевен. Двубоят с новака в Б група е на 10 юли (петък), като дотогава се очаква фланелките на тима да са щамповани и готови за употреба.

Както е известно, техен производител през следващите три години ще е Lotto. Италианският концерн ще предоставя безплатно екипировката, като в замяна има правата да я продава в цяла България чрез веригата Sport Depo срещу отчисления за ЦСКА.

Според информация на "Тема Спорт" се очаква новите екипи да бъдат пуснати в продажба в първата седмица на август -т.е. непосредствено преди старта на сезона в Югозападната В група.

Той би трябвало да започне в уикенда на 8-9 август. Жребият ще се тегли на 27 юли в пресклуб "България". Фланелките ще са налични в над 20 големи града в България. ЦСКА за последно се облича с Lotto в периода 2001-2003 г. Тогава беше спечелена 29-ата титла на България (2003 г.), бяха записани и силните мачове в Европа с Шахтьор Донецк (3:0, 1:2) и Блекбърн (3:3,1:1).