Сериозни проблеми има Базел преди мача си с Лудогорец, съобщава „7 дни спорт“. Само 2 дни преди гостуването в София от третия кръг на груповата фаза на Шампионката лига швейцарският първенец не знае дали ще може да разчита на капитана Марко Щрелер. Таранът на Базел продължава да лекува контузия, заради която не игра и в последния мач на отбора си с Йънг Бойс.

Ветеранът се контузи в предишния двубой от Шампионската лига, който Базел спечели с 1:0 срещу Ливърпул. Тогава именно Щрелер беше точен, но в края на мача напусна. Сега треньорският щаб и лекарите на Базел не знаят дали нападателят ще се оправи навреме за мача с Лудогорец. Опциите пред Базел за нападател обаче не са толкова много, като в атака тимът има доста млади играчи - Гаши и Емболо, който е едва на 17 години.

По информация от Швейцария всеки ден Марко Щрелер минава специална рехабилитационна програма и процедури, които имат за цел да го вдигнат по-бързо на крака.

"Марко още не се намира в състояние, в което може да издържи интензивни натоварвания. Не знам дали той ще играе с Лудогорец, първо трябва да видим дали въобще ще е готов да се качи на самолета за София", каза треньорът Пауло Соуса за капитана на тима си.