Григор Димитров вече записа две победи на US Open, и то без загубен сет, надигравайки по всеки показател първите си двама противници. Сега е ред на нов мач, в който негов противник ще е друг от представителите на новото поколение в лицето на Давид Гофен, достигнал до трети кръг след 6:4, 6:2, 6:0 срещу Жоао Соуса. По този начин той попречи да се стигне до повторение на миналогодишния сблъсък между португалеца и Димитров.

Гофен се намира в страхотна форма и е спечелил 27 от последните си 28 мача, донесли му три титли на ниво "Чалънджър" и първа в кариерата на АТР тура след триумф в Кицбюел. Единствената загуба му бе нанесена от Янович на четвъртфиналите на провелия се през миналата седмица турнир в Уинстън Салем.

Лошата новина за белгиеца е, че може и да е в страхотна форма, но в тези 28 мача така и не срещна тенисист от класата на Григор Димитров, а освен това статистиката от преките двубои е категорично в полза на българина - три мача, три победи за първата ни ракета.

Два от тях бяха на турнири от серията "Фючърс" и още един на "Чалънджър", а в неделя двамата за първи път ще се срещнат на АТР тура. Успее ли Гришо да мине през Гофен, тогава на осминафиналите ще срещне един измежду Монфис, Гаске и Лоренци.