В Левски дишат малко по-спокойно за покриването на дълговете, касаещи получаването на евро-лиценз, след завръщането на мажоритарния собственик на клуба Тодор Батков от Русия. Адвокатът бе на бизнес посещение почти цяла седмица и явно е донесъл и добри финансови новини за клуба.

Както е известно, сините се нуждаят от 805 хиляди лева, за да са сигурни, че няма да останат без права за участие в евротурнирите, ако се класират за тях. Малко по-малка е сумата, необходима за допускане в А група и за следващата кампания.

От „Герена" разпространиха призив до феновете си от цялата страна, с който ги молят те да даряват средства, за да може да се набере необходимата сума (това може да стане по банков път, както и в офисите на „Герена"). Събраните пари от кампанията „Левски е твой", в която всеки фен получава акции на клуба срещу дарение (най-малкият пакет е от 100 дяла, а номиналът на 1 акция е 1 лев), също ще отидат за покриване на лиценза.

Крайният срок това да се случи е 17:00 часа на 31 март, вторник. Час по-късно трябва да бъдат внесени документите в БФС. В понеделник следобед на „Герена" ще направят рекапитулация на получените пари и остатъкът до 805 хиляди лева ще бъде даден от мажоритарния собственик Тодор Батков. Това обаче почти сигурно ще стане под формата на заем към клуба.

От Управителния съвет на сините вече съобщиха, че той е сторил това нещо през тази година. Той е дал два кредита на собствения си клуб, които са били в размер на 646 хиляди лева. Така са били покрити част от дълговете по лиценза, както и декемврийските заплати на футболистите.

Любопитното обаче е, че феновете правят дарения, за да подпомогнат клуба, а босът отпуска заеми, които ФК Левски трябва да върне на Батков. Предстоящият заем трябва да бъде одобрен и гласуван от Управителния съвет.