Състезателката ни по троен скок- Габриела Петрова е големият победител в тазгодишната церемония  „Нощта на шампионите". Традиционните отличия се връчват от Министерството на спорта, с финансовата подкрепа на българския спортен тотализатор. Красивата ни лекоатлетка  получи премия в размер на 50 000 лева заради отличното си представяне през календарната 2015 година и нейното четвъртото място по време на световното първенство по лека атлетика в Пекин. С парична награда бе удостоен и нейният наставник Атанас Атанасов.

В другата ключова категория- „Треньор на годината" стана селекционерът на националния ни тим по волейбол-Пламен Константинов. Специалистът изрази голямото си съжаление, че родните ни волейболисти няма да имат шанс да се подвизават на Олимпиадата в Рио през това лято. Именно „лъвовете" грабнаха приза за отбор на годината, получавайки колективна премия в размер на 50 000 лева.

Министерството на спорта и БСТ отличиха и най-добрите ни спортисти в категория до 14 и 23 години. В първата от тях триумфира младият тенисист  Адриан Андрев, който през лятото спечели златен медал на олимпийския фестивал в Грузия. В другата категория тирумфира Даниел Асенов -Тайсъна, който ни зарадва с европейска титла по бокс.

Най-добър спортист с увреждания стана - рекордьорът в тласкането на гюле от световното първенство в Доха през 2015 година-Ружди Ружди.

За първи път Министерството на спорта връчи почетен знак „Венец на победителя", който е най-високото държавно отличие в областта на спорта. Първите удостоени с тази огромна чест бяха спортните ни легенди: Стефка Костадинова, Любо Ганев, Димитър Пенев, Валентин Златев, Христо Марков, Боян Радев и Валентин Йорданов.

ВСИЧКИ ПОБЕДИТЕЛИ В „НОЩТА НА ШАМПИОНИТЕ":

„Спортист на годината"- Габриела Петрова (троен скок) -получава премия от 50 000 лева. Треньорът и Атанас Атанасов бе награден с 10 000 лева.

„Треньор на годината"- Пламен Константинов (национален селекционер по волейбол)

„Отбор на годината"-Мъжкият ни национален отбор по волейбол-„Лъвовете" получиха колективна премия в размер на 50 000 лева.

„Най-добър млад спортист до 23 години"- Даниел Асенов (бокс). Той и треньорът му Димитър Мутафоф получиха премии от по 10 000 лева.

„Най-добър млад спортист до 14 години"-Адриан Андреев (тенис). Той и треньорката му Марияна Савова бяха удостоени с премии от по 5000 лева.

„Венец на победителя"- Държавното отличие  получиха: Стефка Костадинова, Любо Ганев, Димитър Пенев, Валентин Златев, Христо Марков, Боян Радев и Валентин Йорданов