Собственикът на Левски Тодор Батков бе бесен от решението на съда да наложи пробация на Гара Дембеле. Както е известно, съдия Иво Хинов не прие споразумението между французина и прокурора и разпореди футболистът да бъде включен в програма за обществено въздействие. Това пък ще попречи на почти сигурния трансфер на Гара в Киево .

"Това е позор. Този позор показва какво е в България в момента. Не, не виждам субективен елемент или завера. Но само в 0,1% съдът не приема споразумението между двете страни", заяви Батков, цитиран от "Труд".

"По принцип пробация не се налага на чужденци, така е прието. Ако налагаха пробация на всички пияни шофьори, които минават през България, какво щеше да стане. Аз съм убеден, че справедливостта ще възтържествува, но защо трябва да се минава през подобни позорни перипетии?... Нищо, Гара Дембеле ще остане в Левски и ще бием ЦСКА с 5:0. Може пък съдията да е голям левскар и да иска Дембеле да играе при нас следващите три години", коментира още Батков.

Решението на съда подлежи на обжалване, но това ще стане най-вероятно след месец, когато трансферния прозорец вече е затворен.