Изиграха се мачовете от последния 34-и кръг на Бундеслигата.

Сезон 2014/2015 предложи много емоции на феновете в Германия, като в края му шампионът Байерн допусна три поредни загуби - нещо, което не се бе случвало на баварците от доста дълго време.

На всичко отгоре лидерите в класирането вкараха само едно попадение във въпросните 3 мача, но това едва ли може да помрачи кой знае колко триумфа на тима, който за пореден път демонстрира, че е най-добрият състав в страната.

Днес Байерн все пак се отсрами и завърши надпреварата подобаващо, надделявайки над госта си Майнц с 2:0. Попаденията за победителите реализираха Левандовски (от дузпа) и Швайнщайгер, разписали се съответно през началните 45 минути и през второто полувреме.

Така баварците финишират сезона със 79 точки срещу името си, като са отбелязали общо 80 попадения.

Втори в класирането е отборът на Волфсбург, който е с 3 пункта пред третия Борусия (Мьонхенгладбах). Днес "вълците" завършиха при 2:2 гостуването си на Кьолн, докато Борусия отстъпи у дома от изненада през сезона в Бундеслигата и участник в европейските турнири Аугсбург с 1:3.

След 3:2 над Вердер пък Борусия (Дортмунд) си гарантира 7-ата позиция в класирането, а с оглед участието си във финала за Купата на Германия това също означава, че иначе потресаващият сезон за дортмундци завършва с класирането им в Европа. Добър начин за Клоп да си вземе довиждане с клуба.

В дъното на класирането Хамбургер надделя с 2:0 над Шалке, но въпреки това не успя да се спаси и да си гарантира оставането си в елита и през следващия сезон и ще трябва да играе бараж.

С поражението си пък тимът от Гелзенкирхен се прости с директното си класиране в Лига Европа и ще трябва да мине през ситото на квалификациите на турнира.