Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков сподели, че е оптимист за лицензирането на ЦСКА и Локомотив (София) за следващия сезон.

Лечков каза още, че заседанието на Изпълнителния комитет преди началото на новия сезон в първенството ще се проведе или на 5-и, или на 6-и юли. На него ще се реши какъв ще бъде форматът на шампионата.

„На 5-и или 6-и юли ще бъде Изпълкома. Трябва да се разберем с президента. Сигурно ще ме питате и за лицензите (на Локо (София) и ЦСКА)... Изпълкомът ще вземе решение.

Аз съм оптимист. И миналата година беше така, ако се сещате. Не е лесно да се дават пари във футбола, от личен опит го знам", каза той.

Лечков коментира и завършилото Европейско първенство, на което триумфира Франция. „Петлите" победиха по категоричен начин Германия с 4:1 на финала.

„Пълен стадион, всичко протече нормално. Кога ще ги стигнем? Няма да е скоро, ако трябва да бъдем обективни. Президентът на УЕФА Мишел Платини каза, че е много доволен".

„Работата с младите не е лесна към момента. И двата отбора сме ги били - едните 1993 г., другите 1994 г. И двете държави работят правилно и играят финали. Изразявам моето задоволство, от това, което се случи.

Хората са зажаднели за футбол, това е видимо. Може би на тази възраст е най-гледаното първенство, но не съм гледал още статистиките", добави Лечков.