Тази вечер ще станат ясни и последните два полуфиналиста в най-комерсиалния клубен турнир на Стария континент - Шампионската лига. За разлика от други години обаче, сега в реваншите от ¼-финалите интрига почти няма.

9-кратният носител на трофея Реал (Мадрид) гостува в Лондон на дебютанта Тотнъм, като момчетата на Жозе Моуриньо имат аванс от 4 чисти гола от първия мач. Това на практика прави реваншът протоколен. Победителят от този сблъсък пък ще срещне на полуфинал Барселона.

Мениджърът на домакините Хари Реднап ще може да разчита на Аарън Ленън, който вече е готов за игра. Бързоногото крило получи контузия на загрявката непосредствено преди мача на „Сантяго Бернабеу", като се очаква да се появи на терена тази вечер.

Освен на Ленън, Реднап ще може да разчита още на Том Хъдълстоун и Юнес Кабул, които също са възстановени. Значително по-добре е състоянието и на Стивън Пиенаар, който също има шанс да се появи на „Уайт Харт Лейн". Наказан за мача тази вечер е Питър Крауч, който получи червен картон в началото на срещата на „Бернабеу".

Наставникът на гостите Жозе Моуриньо пък няма да може да разчита на наказания централен защитник Пепе. Поради травми за Острова не пътуваха Ласана Диара, Педро Леон и Фернандо Гаго.  Очаква се португалецът да даде шанс на Рикардо Кака, който има нужда от повече игрова практика, за да възвърне формата си. В същото време Моуриньо увери, че бъдещето му е в Реал (Мадрид).

„Имам договор с Реал за още 3 години и не мисля за друг клуб. Шефовете в Мадрид са доволни от работата ми, което е важно за мен. Моето бъдеще определено е свързано с Англия, но това ще стане след престоя ми в Реал", каза Моуриньо.

Възстановен за мача е и Карим Бензема, но едва ли французинът ще започне в стартовия състав предвид предстоящото в събота вечер „Ел Класико".

ТОТНЪМ - РЕАЛ (МАДРИД) (0:4 в първия мач)

Начало, 21:45 часа, стадион „Уайт Харт Лейн", Лондон

Вероятни състави:

ТОТНЪМ: Гомеш, Чорлука, Галас, Доусън, Асу-Екото, Ван Дер Ваарт, Хъдълстоун, Модрич, Бейл, Дефо, Павлюченко

РЕАЛ (МАДРИД): Касияс, Арбелоа, Албиол, Карвальо, Марсело, Алонсо, Кедира, Гранеро, Йозил, Кака, Адебайор.