Стана ясен и третият сблъсък от програмата на бойната гала вечер TWINS MMA 8!

Атрактивното шоу ще се състои на 13.12, от 20:00 часа, в традиционната за проявите на организацията столична зала "Христо Ботев".

И този път на ринга ще се качат състезатели както от България, така и от чужбина.

Третата потвърдена среща от файт картата на галата е в тежка категория. Ето кои са съперниците в нея, както и всички подробности за тях:

Лазар Тодев срещу Камен Георгиев

Новата надежда на българския ММА в тежка категория Лазар Тодев ще се изправи срещу един от най-опитните ни бойци. Тодев е с ръст от 188 см и бойно тегло 110кг. Шест пъти е шампион на аматьорски ММА в категория тежка, само за последните три години. Треньорът му Георги Тонев правилно и постепенно го изгражда като боец, преди да го пусне на двубой при професионалистите. Той е човекът, изградил редица бойци. Лазар Тодев е състезател на хасковския ММА клуб "Свободна воля", тренира с опитния боец Александър Петков. Всекидневно провеждат тренировки по кикбокс, борба и ММА. След успехите си на аматьорския ринг Лазар е решен да продължи победната си серия и при професионалистите. След този мач смята, че много от състезателите в тежка категория ще започнат да го избягват.

Срещу него ще застане столичният боец Камен Георгиев, с бойно тегло от 93кг. Той е един от най-опитните състезатели по ММА в страната, с множество медали от световни и европейски първенства по бойно самбо. Носител на световната купа по бойно самбо през месец септември 2014г., в категория до 90кг. Сега ще приеме среща в тежка категория. Тренира с Нурал Назмиев, Димитър Раденков, Пейо Мариновски и Тони Маркулев.

В двубоя има и допълнителен заряд, поради факта, че преди известно време Тодев надделя над възпитаник на Георгиев, който се закани да вземе необходимия реванш на 13.12.