Топотборите в руския хокей ще предложат свои играчи, за да бъде изграден наново състава на Локомотив (Ярославъл), съобщи президентът на КХЛ. На практика целият тим на Локо без един играч загина при самолетна катастрофа вчера.

Бившият капитан на СССР и звезда от НХЛ Вячеслав Фетисов каза днес, че всички отбори от Континенталната хокейна лига,могат да изправят по един хокеист, за да бъде попълнен състава на Локомотив.

"Това е инициатива на клубовете. Те ми се обадиха по телефона, за да предложат помощ. Всички разбират колко тъжна е цялата ситуация. Това е невероятна трагедия, всички знаят това. Локомотив обаче ще бъде прероден, клубът трябва да продължи да играе в лигата", каза легендата на руския хокей за "Известия".

Отборът от Ярославъл пътуваше за Минск, където трябваше да се играе мача си от първия кръг на Континенталната лига срещу Динамо. Между 43-те жертви са канадският наставник на тима Брад Маккримън, капитанът на Словакия Павол Демитра и трима бивши световни шампиони с Чехия. Съставът на Локомотив включваше и бивши играчи на Детройт Ред Уингс, Лос Анджелис Кингс и Флорида Пантърс.