Търсещият своето място под слънцето в Майнц 05- Тодор Неделев беше посочен като едно от разочарованията в тима. Българинът е споменат в материал на вестник "Алгемайне Цайтунг", в който се анализира състоянието на отбора.

„В началото на сезона на хартия "05" разполагаше с впечатляващ състав от 11 футболисти, за които се очакваше да са титуляри. За тях бяха хвърлени суми в милиони и очакванията бяха високи както никога досега. Вратар трябваше да бъде Стефанос Капино, а пред него в защита - Юлиан Кох, Филип Волшайд, Николче Новески и ПаркЖоо-Хо. Двете позиции за дефанзивни халфове бяха за Елкин Сото и Бенедикт Залер, а напред трябваше да атакуват Пабло де Бласис, Коо Жа-Чеол, Тодор Неделев и централният нападател Деванте Паркър.

Реалността обаче се оказа друга и към момента въпросните 11 играчи имат общо 389 минути на терена или средно по 35 минути. По една или друга причина наставникът Каспер Юлмен залага на други. Новески, Волшайд и Кох са контузени, Парк беше зает с националния си отбор, а Неделев и Коо са в слаба форма", пише вестникът.

Считаните за резерви играчи обаче оправдаха шанса си и след шест кръга Майнц 05 все още няма загуба и е само на 4 точки от лидера Байерн (Мюнхен), намирайки се пред отбори като Шалке 04 и Борусия (Дортмунд). Неделев пък беше пратен да играе за резервите на клуба в Трета лига, където към момента има четири мача и един гол.