Шампионите от Лудогорец ще опитат да намерят нов отбор на Себастиян Ернандес, съобщава "Тема: Спорт". Желанието на клуба е 27-годишният футболист да бъде даден под наем през пролетта.

През есента полузащитникът се изявяваше предимно в дублиращия тим, като бе използван от Георги Дерменджиев в едва 2 мача. Специалистът предпочиташе да залага на Марселиньо, а първа негова алтернатива бе героят от мача със Стяуа Вандерсон.

Заради сериозната конкуренция от ръководството искат да преотстъпят колумбиеца и да му дадат шанс да поддържа нивото си в друг тим, а през лятото да го върнат в Разград. Засега желаещи да привлекат халфа обаче липсват.

Ернандес пристигна в Лудогорец през януари на 2013-а, като за две години успя да запише едва 24 мача, в които отбеляза 6 попадения. Интерес към него в различни периоди имаше от страна на Левски.

Шампионите вече дадоха един свой играч под наем - бранителя Тейнур Марем на Хасково. Възможно е да го последват и още няколко млади футболисти. Сред тях са Александър Василев, Преслав Петров и Георги Аргилашки.