Кубрат Пулев даде специална пресконференция след загубата си от Владимир Кличко в мача за световната титла по бокс.

Освен всичко останало, което коментира около самия сблъсък, Кобрата засегна и темата с отстраняването на Любослав Пенев от поста селекционер на националния отбор по футбол.

Ето какво сподели Кубрат за бокса, футбола, разликите между тях и Супер Любо:

"Винаги аз нокаутирам противниците си. Мислех си, че съм достатъчно твърдоглав и държа на удари, бил съм и в нокдаун, но... Боксът е обратното на футбола - когато те боли се усмихваш и гледаш да не го показваш. Никога не съм бил нокаутиран. Самите удари на Кличко бяха точни и резки, а не толкова тежки. Това е най-важното. То те поваля. Иначе се изправих веднага де, тоест нося на бой.

Любослав Пенев е открит човек, който имаше воля да направи нещо с този национален отбор по футбол. Всичко, което сториха с него беше много грозно. Трябваше важните футболни хора да си кажат нещата лично, а не чрез медиите.

Дали имам някакви суеверия и традиционни обичаи преди важен мач? Ами имам навика да влизам в залата предварително, за да я огледам и да се впиша в нея, така да се каже. Да я почувствам.

Тогава в Хамбург, когато влязох преди мача, видях колко българи има и се изненадах изключително. Бях доста щастлив. Много съм благодарен на хората за всичко".