Защитникът на Барселона Жерард Пике се е забъркал в сериозен скандал и ще си има работа с правосъдието. Изданието "La Vanguardia" разкрива, че в нощта на събота срещу неделя, малко след 02,00 часа, той се е държал непристойно с двама полицаи, като ги е обиждал и заплашвал.

Футболистът бил заедно с брат си, който паркирал на непозволено място. Униформените веднага съставили акт за нарушение, защото това било автобусна зона, както и място за спиране на таксита. Пике обаче реагирал остро.

"Завиждате ми, че съм известен ли? Ще се обадя на вашия началник и той ще анулира всичко. Ще ви опадат косите. Тази глоба ще я плати баща ти. Съставяте фишове на хората само защото взимате част от глобите като хонорар. Вие сте срам за професията. Мислите се за господари на вселената с тези униформи", са били част от репликите на испанския национал по адрес на полицаите.

В края той е взел написания фиш, смачкал го и демонстративно го е хвърлил на земята.

Пике е обвинен неподчинение и проява на неуважение към полицай. По-късно футболистът се извини за действията си. "Нещата бяха доста преувеличени, но все пак се извинявам. Допуснах грешка и обещавам, че това няма да се повтори", написа Пике в своя профил в "Туитър".