Ювентус (Малчика) загуби домакинството си на Кариана (Ерден) с 1:2 в двубой от 9-ия кръг на Северозападната "В" група, съобщава "Плевен спорт". Домакините не успяха да вкарат създадените си положения, докато гостуващия тим от монтанското село беше по-ефективен в атака и закономерно спечели.

Ерденчани поведоха в 11-ата минута, когато защитниците на Ювентус сгрешиха фатално и Евгени Иванов реализира за 0:1. След почивката гостите отново използваха пробойна в отбраната на тима от Малчика и Румен Рангелов увеличи на 0:2. След попадението съставът на Радослав Йорданов натисна, но стигна само до почетно попадение, дело на Сергей Стефанов в 73-ата минута. В оставащите минути до края на мача последваха няколко опасни ситуации пред стража на Кариана, при които изравнителният гол висеше на косъм, но така и не падна. Веднъж и гредата помогна на гостите да запазят вратата си суха, като най-фрапиращите пропуски направиха двамата нападатели на Ювентус - Константин Генков и Ивайло Дюлгеров.

След поражението Ювентус все още заема десетото място в класирането с 9 спечелени точки. По толкова обаче вече имат и тимовете на Кариана и ФК Севлиево, но те са с по-лоша голова разлика от отбора от Малчика. Следващият мач за футболистите на Ювентус ще бъде от доста голямо значение, тъй като те ще пътуват до Габрово за среща с местния Янтра, който заема 14-та позиция с актив от 4 точки. Двубоят ще се проведе на 11 октомври (неделя) от 16.00 часа.