Бившият треньор на Лудогорец- Стойчо Стоев коментира събития около клуба, както и възможността да поеме националния отбор след освобождаването на Любослав Пенев.

"До този момент с никого не съм разговарял по тази тема. Нормално е за всеки треньор да бъде голяма чест да стане национален селекционер. Но това нищо не значи. Казах и преди, сега постарям - от БФС не са ми предлагали да ставам треньор", заяви Стойчо Стоев в интервю през "Тема спорт".

Стоев коментира и изминалия мач на Лудогорец с Ливърпул (2:2): "Със сигурност пропуснаха златен шанс. Ливърпул не е в това състояние, в което всички го познават заради голямото му име и традиция. В момента изживяват криза. Може да се каже, че те бяха дошли на "Васил Левски" да не загубят. Самият факт, че креативен футболист като Коутиньо не се появи в игра го доказва. Техният треньор дори не направи трите си смени. Един от елементите, които показваха, че ще са доволни на равенство, бе фактът, че вътрешните халфове Алън е Хендерсън не подкрепяха атаката. На този етап единствено Рахим Стърлинг отговаря на нивото на Ливърпул, както и Джерард, който обаче е на годинки и те му натежават."

"Не искам да взимам отношение върху тактиката и да давам оценки и препоръки, защото не е колегиално. Все пак има треньор, които са изградили подхода към двубоя и сигурно са били прави. Истината обаче е, че Ливърпул бе в състояние, в което можеше да бъде победен и това се видя много ясно", допълни Стоев.

На въпрос, не се ли е избързало с целта второ място в групата, той каза: "Преди година в Лига Европа имахме надежда за нещо повече, но нямахме цел и стигнахме първото място в групата без загубен мач. Все пак трябва да отдадем значение и на това, че Шампионската лига е по-голям турнир, с по-голям заряд и емоция. За мен най-реално след влизането в групите на Шампионската лига е продължаването в Лига Европа. Има някакви хипотетични възможности, но в момента са по-скоро илюзорни."

"Отдавна съм казал, че Лудогорец има потенциал да доминира в България, тъй като притежава изключително добри футболисти. Това се вижда постоянно. Факт е, че ЦСКА в момента е първи и Лудогорец има проблеми в "А" група, но мисля, че е заради участието в Европа. Разликата обаче е доста съкратена. Предполагам, че в следващите мачове ще бъде напълно заличена. Трудно ми е да преценя дали Лудогорец пак ще стане шампион, но общо взето нещата ще се решат през пролетта. Предимството на разградчани пред ЦСКА е, че са свикнали да играят под напрежение. Интересно е как ще реагира ЦСКА, когато се стигне до решаващата фаза на първенството", коментира още Стойчо Стоев.

Наставникът коментира и решението да бъдат освободени част от играчите, сред които Шоко и Теро Мантула: "По мое време централни бранители бяха Моци, Терзиев и Барт. Последните двама бяха контузени и Теро участваше в доста мачове. Той бе един от играчите, които по ред обстоятелства прекарваше доста време на терена. При Шоко нещата бяха по-различни, тъй като той е сериозна алтернатива и му се даваше възможност в Лига Европа. Аз обаче се стремях да правя ротация. Като цяло Шоко може да бъде титуляр във всеки един отбор в "А" група, но просто имаще нещастието да бъде в Лудогорец с Кайсара."