Барселона отстрани Манчестър Сити на същия етап от Шампионската лига миналия сезон. Тогава каталунците спечелиха първия осминафинал с „гражданите" като гости с 2:0, надвиха и като домакини с 2:1 и с общия резултат 4:1 продължиха напред.

Сега двата отбора се срещат отново в Шампионската лига и отново на осминафинал. Ето какво е мнението за съперника от Манчестър на спортния директор на Барса Андони Субисарета:

„Да, това е същият съперник за нас като през миналия сезон. Чакаме с нетърпение този сблъсък. Манчестър Сити е много силен тази година, с много добър треньор. Знаем всичко за Сити, гледаме ги редовно и сме наясно кои са силните и слабите страни. Тимът играе на много високо ниво."

„Спомням си, че спечелихме миналата година. Единият мач се обърна при червения картон за Манчестър Сити, но дори тогава те играха много сериозно. Очаквам нещо подобно и няма да бъде лесно. Не мисля, че ще има много големи разлики от мача миналия сезон и този."

„Суарес се представя отлично. Не знам какво може да се случи в бъдеще. Надявам се да спечелим всичко. Имаме много големи амбиции. Определено е предимство, че ще играем реванша на наш терен, но зависи и какво ще се случи в първия мач", сподели Субисарета.