Бразилската звезда Робиньо е разследван за групово изнасилване от властите в Милано, съобщи "Кориере". Италианското издание твърди, че футболистът на Сантош трябва да даде показания относно обвиненията от 18-годишно бразилско момиче, че е било насилено от него и приятелите му през януари 2013 година, когато играеше при "росонерите".

Девойката се запознала с Робиньо в ресторант, където той бил със жена си и свои приятели. Той си харесал момичето, след като завел жена си вкъщи се върнал при своите другари. Именно след това била групово насилена по нейните думи.

Интересното е, че подава жалба в полицията шест месеца по-късно след случката. Година и половина по-късно от случилото се отговарящия за правосъдието в Милано Стефано Амендола иска Робиньо да бъде арестуван.

30-годишният техничар вече не живее в Италия, а играе под наем в родния си клуб - Сантош, като дори се върна в националния отбор на Бразилия.

През 2009 година, когато играеше в Манчестър Сити отново 18-годишна англичанка от Лийдс обвини Робиньо в изнасилване в нощен клуб. Играчът бе арестуван от полицията в Йоршир, но веднага след това пуснат, като съобщи, че няма нищо общо със случилото се и ще бъде радостен да помогне на полицията с каквото може.