Председателят на БОК Стефка Костадинова прати поздравителни адреси до боксьорите ни, донесли още два медала за България от младежките олимпийски игри в Нанджин. Благой Найденов триумфира със златото, а Душко Благовестов се окичи със сребро при 56-килограмовите.

Така България вече има 6 медала след титлите Лидия Ненчева (стрелбата) и Божидар Андреев (щангите), както и среброто на Бетина Темелкова (джудо) и Кирил Милов (борба).

Следва тексът до шампиона:

Скъпи Благой,

От все сърце Ви поздравявам със златото, което спечелихте на ІІ младежки олимпийски игри в Нанджин. Щастливи сме с Вас, с всичките ни олимпийски шампиони и медалисти, с постиженията на българските спортни таланти, които ни доставиха огромна радост през последните дни. Успехите не са случайни, те идват да докажат класа и традиции, но същевременно ни задължават да спомогнем всячески за по-нататъшната ви реализация сред световния елит.

Стореното от вас идва да затвърди името и престижа на феноменалната българска боксова школа, която отново показа, че е сред най-силните на планетата.

Надявам се олимпийската титла да една голяма и важна стъпка към следващите Ви още по-значими успехи. Вие сте част от талантливото ни младо поколение, което с представянето си в Нанджин подсказа големия бъдещ потенциал на българския спорт.

Бъдете здрав, все така борбен и непобедим.


Следва поздравителният адрес и до "сребърния" Душко Благовестов:

Скъпи Душко,

От името на Българския олимпийски комитет Ви честитя сребърния медал, спечелен на младежките игри в Нанджин. С него допринесохте за изключително силното представяне на българския олимпийски тим.

Вашият успех продължава традициите и защитава реномето на българския бокс, който единствен спечели две отличия на игрите в Китай. Приемете поздравленията и благодарностите на цялото ни олимпийско семейство.

Сигурна съм, че Нанджин ще остави у Вас и всички останали млади български спортисти незабравими спомени. Желая Ви, наред с тях, да съхраните тази класа, енергия и непримиримост за бъдещи олимпийски успехи.

Здраве, късмет и много нови победи.

Стефка Костадинова
председател на БОК