След едно доста хаотично състезание Фернандо Алонсо успя да спечели второто място в Гран при на Унгария, въпреки че стартира едва от пета позиция. В края на надпреварата с почти унищожени гуми испанският пилот на Ферари успя да задържи зад себе си Люис Хамилтън и за втори път през тази година да се качи на подиума.

„Супер, супер, нямам думи след подобно състезание", викаше по радио връзката със своя пилот рейс инженерът на Алонсо, Андреа Стела. Емоциите на испанеца също бяха ясно видими на церемонията по награждаването.

„Разбира се, че съм много доволен", радваше се Алонсо на подиума. „Преживяхме един труден уикенд и като цяло труден сезон до този момент. Да се кача тук е чудесна изненада. Днес рискувахме доста и се опитахме дори да се бори за победата. Бяхме близо до това да я спечелим и аз съм горд от отбора и работата, която свършихме. Изключително съм щастлив.

Днес имаше много неща, които ни затрудниха. Използвахме предоставилия ни се шанс, защото през тази година ни трябват хаотични, луди състезания, за да успеем да се качим на подиума".

Първият подиум за Алонсо бе в началото на годината в Китай.