С емоционална декларация се обърна днес Николай Бареков към феновете от футболен клуб Ботев Пловдив, сред които не е особено популярен напоследък, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. Несгодите с отбора и зарязаният недовършен стадион доведоха до прогонването му с транспаранти "Бареков вън".

Декларацията днес бе прочетена на брифинг от Хаик Гарабедян. В нея се казва, че ако "България без цензура" влезе в изпълнителната власт на следващите избори, Николай Бареков лично поема ангажимента стадионът да бъде завършен с държавни средства, което означава около 6 млн лв. Ако не успее с изборите, Бареков се обръща към пловдивския кмет Тотев с апел да задели средствата от общинския бюджет.

В декларацията Николай Бареков признава, че точно той е човекът, убедил Цветан Василев да поеме любимия му клуб и да инвестира в него. Нескромно, по собствени думи, отбелязва и факта, че идеята за новия стадион също е негова.

Освен стадион "Ботев", ако той влезе в изпълнителната власт след изборите, ще завърши и стадионите на Локомотив, ЦСКА и Левски. Обещава и силен интернационален спонсор, позовавайки се на контактите си с Европа.