Руският селекционер на женския ни национален отбор по волейбол Владимир Кузюткин сподели на официалната пресконференция преди началото на финалите в трета дивизия на световното Гран При в Самоков, че се надява на най-доброто и целта е да спечелят всеки мач.

България излиза срещу Казахстан във втория полуфинал на турнира тази вечер от 19,00 часа в "Арена Самоков".

"Искам да видя отбора ми в най-доброто му състояние на Световното първенство в Италия и мисля, че имам добри причини да мисля, че ще бъде така. Позицията в световната ранглиста, която имаме, не означава нищо за нас - 35 е просто число. Играхме срещу Казахстан на Купа "Елцин". Не искам да кажа дали те са добри или слаби, но това е отбор, който се класира за Световното, и това означава, че трябва да го уважаваме. За мен двата мача тук са като финал.

Целта ни ще бъде да спечелим всеки мач, но аз винаги казвам на момичетата ми, че това е спорт и трябва да се предвиди всеки резултат. Разбира се, винаги се надявам на най-доброто. Все още не съм казал, че Мария Филипова и Елена Колева ще бъдат в отбора. Те трябва да се докажат на самите себе си и се надявам, че ще покажат необходимия опит, че имат място в отбора. Те трябва да тренират здраво и да докажат, че са готови за световното първенство", коментира Кузюткин.