Димитър Кузманов ще играе срещу номер 74 в световната тенис ранглиста - Александър Зверев, след като се класира за основната схема на чалънджъра "Sparkassen Open" с награден фонд 106,500 евро, провеждащ се в германския град Брауншвайг.

В двубой от третия кръг на квалификациите Мико реализира обрат с 6:7(3), 6:2, 6:0 срещу Михаил Ледовских (№549).

В откриващата част не се стигна до нито един пробив, след като българинът отрази всичките четири шанса за пробив, пред които бе изправен, а от своя страна не успя да достигне до брейкпойнт в подаванията на руснака. Напълно очаквано това доведе до решителен тайбрек, в който Ледовских даде само три точки на съперника си и поведе със сет аванс.

Руснакът задържа подаването си на старта на втората част, но отговорът на пловдивчанина не закъсня и след серия от пет поредни гейма Мико вече водеше с 5-1, а след това безпроблемно затвори сета в своя полза. Кузманов обаче не спря до тук и в решителната трета част отнесе Ледовских с 6-0, затваряйки двубоя след серия от седем последователни гейма.

Благодарение на този успех Димитър Кузманов си осигури 1,110 евро от наградния фонд и 5 точки за АТР ранглистата, а в първи кръг на основната схема ще срещне миналогодишния шампион Александър Зверев, който в момента се намира под №74 в света.