Пламен Стайков и Рафи Кадир (Евроком РТ, Mitsubishi Lancer Evo IX) спечелиха рали България в частта му, която важи за нашия рали шампионат. Двамата финишираха след осемте съботни отсечки с 47,6 секунди аванс пред Крум Дончев/Петър Илиев (Globul RT, Ford Fiesta R5) и на 5.46,5 минути пред Георги Василев/Стефан Добрев (Dianel RT, Mitsubishi Lancer Evo IX).

В последните два етапа Стайков и Дончев си размениха по една етапна победа - Пламен беше най-бърз със сухите гуми на силния дъжд на второто минаване на „Радуил", а Крум взе етапа по улиците на град Самоков.

Рали България продължава с още шест отсечки, които ще важат за Европейския рали трофей (ERT). В тази надпревара води Крум Дончев с 15 секунди пред Олександър Салюк/Йевхен Червоненко (Ford Fiesta R5), който днес се размина с наказанието след като пресече напряко на един от шиканите в последната отсечка за деня.

"Първо, много съм радостен, че спечелихме рали България за нашия шампионат. Това беше целта ни от самото началото и съм доволен, че я постигнахме. Имах късмет, тъй като бях с правилните гуми за първата много дълга отсечка и затова точно там рискувах максимално. Но взех максимума от отсечката, бях на границата на възможностите на колата. Това е най-бързото, което може да се направи като време на тази отсечка. Или поне за моите възможности. На второто минаване на „Радуил" бях като на лед, защото стартирахме с гуми за сухо, а заваля много силно. Там се забавихме много, но все пак успяхме да запазим първото място", каза на пресконференцията след състезанието Стайков.

"Много трудно състезание. На места рискувахме максимално, но без риск не може да се печели. Много съм радостен, че спечелихме", допълни навигаторът му Рафи Кадир.