Полузащитникът на Левски  Стефан Велев не влиза в плановете на спортно-техническото ръководство на отбора, пише в. "Тема спорт". Той със сигурност ще напусне през лятото.

Велев пристигна на "Герена" от Берое в началото на 2013 година по настояване на тогавашния старши треньор Илиян Илиев, но така и не се утвърди като основен играч. През този сезон той изигра 18 двубоя в "А" група и още 7 за Купата на България, но предимно се появяваше като резерва или пък бе титуляр тогава, когато трябваше да запълват дупки.

Една от възможностите за 26-годишния футболист е завръщане в Берое.

В същото време неясно остава положението на Георги Сърмов. Полузащитникът се завърна на "Герена" през лятото след кратък престой в Ботев (Пловдив). В първите месеци под ръководството на Георги Иванов Сърмов бе използван като титуляр, но по време на зимната пауза получи контузия и се наложи да бъде опериран.

Така той не е изиграл нито един двубой при наследника на Гонзо - Стойчо Стоев. Договорът на бившия футболист на турския Касъмпаша изтича в края на другия месец, а "сините" все още не са взели решение дали да му предложат нов.