Ръководството на Черно море имаше доста проблеми преди днешния мач с ФК Македония в Скопие. До късно снощи се чакаха жълтите карти на новите попълнения Джалма, Фабиньо, Андре и Переш.

Причината за забавянето е часовата разлика между България и Бразилия, откъдето трябва да пристигнат документите. Работният ден в страната на кафето започва в 20,00 часа българско време. Очаква се при благоприятно развитие на проблема четиримата да започнат като титуляри. Притеснението в лагера на "моряците" се дължи на липсата на игрова практика. Ако новите не успеят да се сдобият с документи, Никола Спасов ще направи промяна в състава, като ще заложи на отбора от пролетния сезон.

Съперникът ФК Македония игра миналата година срещу Локо (Сф), но сега съставът им е доста променен. Треньор отново е Радмило Иванчевич. Деспотовски, Милошевич, Сточновски, Бърначевски и Исмаили останаха  в тима от миналата година. Очаква се Иванчевич да заложи на състава от мача с кипърския Етникос. Единствената промяна ще бъде наложителна, тъй като Деспотовски пропуска срещата заради натрупани жълти картони.

На неговото място в центъра на отбраната ще действа Шабан Рецепи. Атаката на македонците ще води Горанко Стояновски, които вкара двата безценни гола срещу Етникос.

Черно море ще играе за втори път в турнира Интертото. Предишното участие на моряците бе преди точно четвърт век. През 1982 година варненци се окичват с бронзовите медали в група 1. Отборът се проявява като безкомпромисен домакин. Публиката на стадион "Тича" става свидетел на две победи и равенство.

Успехите са с по 2:0 срещу първия в класирането Стандарт (Лиеж) и датския Хвидовре. Бившият тим на Димитър Бербатов - Леверкузен пък стига до едната точка (1:1) в морската ни столица. Гостуванията обаче се оказват проблеми. От тях "моряците" взимат едва точка в Копенхаген.

ФК МАКЕДОНИЯ (ГП) - ЧЕРНО МОРЕ

Днес от 18,30 часа
Градски стадион, Скопие
Съдии: Алфонсо Перес Бурул, Касадо, Родригес (Исп)

Вероятни състави:

ФК Македония: Л. Колев, Бърначевски, Рецепи, Йовановски, Милосавлевич, Милошевич, Митев, Мойсов, Ристовски, Кривокапич, Стояновски
Резерви: Димовски, Исмаили, Лянчевски, Алтипармаковски, Симовски, Мадзароски, Йяхович
Контузени: няма
Наказани: Деспотовски

Черно море: Колев, Джоров, Александров, Переш, Рикардо Андре, Георгиев, Джалма, Стоянов, Да Силва, Андонов, Фабиньо
Резерви: Илчев, Бачев, Домакинов, Томаш, Вл. Костадинов, П. Костадинов, Димов, Лазаров, Манолов
Контузени: Мирчев
Наказани: няма