Въпреки клишето „вече няма слаби отбори", неписано правило е, че най-посредствените тимове на нашия континент се подвизават в екзотични държави като Андора и Сан Марино. Тези отбори са изцяло аматьорски, а участието им в турнирите на УЕФА е просто за престиж.

Поне така се говореше до вчера... Датата 8-ми юли ще остане завинаги в историята на андорците от Санта Колома, които за първи път в своята 28-годишна история, преминаха кръг в европейските клубни турнири. Иберийците сториха немислимото, отстранявайки арменския шампион Бананц.

Всичко започна със сензационна победа у дома с 1:0, която продължи със загуба 3:2 в Армения. Двата гола  на чужд терен обаче се оказаха напълно достатъчни за селекцията на Ришар Имбернон, за да продължат приказката си в ШЛ.

Драмата бе пълна, тъй като ценното второ попадение падна в 90-ата минута, бидейки отбелязано от включилия се в атака страж Елой Касалас. Нечуваното събитие хвърли в дива радост андорските футболисти, докато абсолютният срам остана за шампиона на Армения.